ARTIKUJT E FUNDIT

Ministri i Financave Avdullah Hoti e ka kërcënuar seriozisht RTK’në përmes një letre dërguar Kryetarit të Kuvendit që Qeveria më nuk do ta financojë Transmetuesin Publik, duke filluar nga viti i ardhshëm. Ai në mënyrë të prerë kërkon nga Kuvendi që të gjejnë një formë tjetër të financimit pasi që në kornizën afatmesme të shpenzimeve nuk është paraparë financimi...

Kryetari i AAK-së Ramush Haradinaj thotë se protestat janë të pashmangshme për të parandaluar pushtetin abuziv të koalicionit PDK-LDK. Ai tha se opozita njëherë po vazhdon me peticion kundër qeverisjes, për të kaluar më pas në fazën tjetër të veprimit, e që janë protestat. Haradinaj vazhdon të këmbëngul se dy marrëveshjet e fundit të Qeverisë, njëra me Serbinë dhe tjetra...

Presidenti rus, Vladimir Putin ka marrë pjesë në ceremoninë e hapjes së xhamisë më të madhe në Europë, e cila është ndërtuar në Moskë. Në mesin e të ftuarve në këtë ceremoni, ishin edhe presidenti turk, Recep Tayyip Erdogan dhe presidenti palestinez, Mahmud Abbas. “Kjo xhami do të jetë një qendër e rëndësishme shpirtërore për myslimanët në Moskë dhe në gjithë...

Pavarësisht rritjet së numrit të nxënësve në Kosovë, me theks të veçantë gjinisë femërore, numri i meshkujve që vijojnë shkollimin e mesëm të lartë është më i lartë se ai i femrave.   Sipas statistikave të Agjencisë së Statistikave të Kosovës (ASK), për vitin shkollor 2014/2015, nga 83 mijë e 743 nxënës që e kanë vijuar arsimin e mesëm të lartë,...

Diaspora e Bashkuar Maqedonase ka shprehur shqetësimin rreth platformës së përbashkët të shqiptarëve në Maqedoni si dhe për ndërhyrjen e kryeministrit shqiptar Edi Rama në këtë proces, njofton agjencia e lajmeve INA. Kjo organizatë, e cila i quan shqiptarët pakicë, kërkon bashkimin e dy partive më të mëdha maqedonase për të ndaluar federalizimin e vendit, gjuhën shqipe si dhe ndërhyrjet...

Ministria e arsimit ka njoftuar se pushimi nuk do të shtyhet dhe se shkolla do të filloj ditën e mërkurë, raporton presheva.com. Pushimi është shtyrë për dy ditë dhe nxënësit përsëri do ti kthehen bankave shkollore me 11 janar.

Qeveria shqiptare ka marrë në emër të çdo qytetari një borxh prej 382 650 lekësh. Borxhi për frymë ka ardhur në rritje të vazhdueshme që prej vitit 2010, edhe pse ritmi i rritjes së tij është më i ulët për vitet 2016-2017. Në terma absolutë, viti 2017 do të shënojë vlerën më të lartë të këtij treguesi me 382...

Kryesia e Partisë Demokratike Shqiptare në mbledhjen e mbajtur me datë, 09. Janar 2017, me rastin e arrestimit të ish kryeministrit të Republikës së Kosovës, kryetarit të Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës z. Ramush Haradinaj, sjell këtë: R E A G I M Partia Demokratike Shqiptare shprehë indinjatë të thellë dhe reagon ashpër ndaj arrestimit të kryer ndaj ish kryeministrit të...